woensdag 17 januari 2018

RTL Z schrapt talkshow Van Liempt Live

RTL Z stopt met de talkshow Van Liempt Live, zo heeft de zender bevestigd. Het praatprogramma met journalist Paul van Liempt (54) als gastheer was volgens de zender niet succesvol genoeg. Om die reden keert het in het nieuwe seizoen niet terug.

RTL Z komt eind september met een nieuw dagelijks programma op de plek van Van Liempt Live. Of het weer een talkshow wordt, wil de zender nog niet bekend maken, wel dat Paul van Liempt aan het programma verbonden is.

Van Liempt is niet teleurgesteld over het nieuws. “Het is geen slecht nieuws, maar juist positief nieuws. We zijn de hele zomer bezig geweest om een nieuw programma te bedenken. We wisten dat de kijkcijfers tegenvielen en we iets anders moesten doen.”

Van Liempt Live wist op het dieptepunt slechts 2.000 kijkers te trekken. Paul van Liempt is intussen vanaf komende maandag te zien om 22.30 uur met een nieuw wekelijks interviewprogramma op RTL Z met de titel Van Liempt, één op één.

“Geweldig dat RTL Z ook het genre van het lange interview een kans geeft”, vindt Van Liempt. “Ik kijk er met plezier naar uit om mensen die iets te vertellen hebben, in hun eigen vertrouwde omgeving te spreken.”

Bron: AD/RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen