dinsdag 16 januari 2018

RTL Z: kennis met een knipoog

RTL Z is vanaf 7 september met een eigen 24-uurs zender, website, mobiele app, social media kanalen en evenementen overal en op elk moment van de dag bereikbaar. De vijfde free to air televisiezender van RTL Nederland is te vinden op kanaal 11 bij KPN en 12 bij Ziggo.

Nieuws- en beursberichten blijven een belangrijke rol spelen, maar het nieuwe kanaal biedt ook ruimte aan verdieping, opinie en entertainment.

Marco Louwerens, die zijn rol als zenderbaas bij RTL 7 combineert met RTL Z, komt uitgebreid aan het woord in de septembereditie van Broadcast Magazine. “De overgang van RTL Z naar RTL 7 sloeg als een tang op een varken. Je ging van de beurs over naar een politieachtervolging. Het is goed dat de twee zenders hun eigen plek krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat Z iets gaat toevoegen, dat we gaan bieden wat nu nog niet op televisie is te zien. Op een manier waarop het ook nog eens leuk is om naar te kijken. Of zoals we het zelf omschrijven: business, not as usual.”

“Ik wil graag uitstralen dat Z er niet alleen voor beursanalisten en CEO’s is. Ze zijn van harte welkom, maar het is uiteindelijk maar een klein clubje. RTL Z moet een bredere zender worden,” aldus Louwerens. “Het moet iets toevoegen, maar wel begrijpelijk én amuserend zijn. Als je RTL Z hebt gekeken, moet je meer weten dan je al wist, maar mag je ook best even hebben gelachen. Alles wat we doen, pakken we serieus aan, maar af en toe een knipoog mag er ook wel in zitten.”

Het complete interview met Marco Louwerens over RTL Z is te lezen in de septembereditie van Broadcast Magazine. Nog steeds geen abonnee? Schande! Klik hier en maak gebruik van de speciale aanbieding.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen