RTL stopt met talkshow Robert Jensen
woensdag 24 april 2019

RTL stopt met talkshow Robert Jensen

Een nieuw seizoen van Jensen, de wekelijkse talkshow van Robert Jensen op RTL 5, staat niet op de planning. In de uitzending van het programma vertelde de presentator dinsdag dat het om de “allerlaatste aflevering” ging.

RTL Nederland bevestigt dit aan Nu.nl. “Wij waren enthousiast over het idee van Robert Jensen om een talkshow te maken met een ander geluid”, vertelt een woordvoerder. “Het idee en de uitgesproken persoonlijkheid van Jensen pasten wat ons betreft perfect bij de doelgroep van RTL 5. Hij heeft een schare fans meegebracht die wekelijks afstemmen op het programma, maar helaas is die groep niet groot genoeg en blijft groei van de fanbase uit. We hebben geen plannen het programma na de zomer terug te laten keren.”

De 24e uitzending van Jensen trok dinsdag 122.000 kijkers. Sinds oktober was Jensen weer wekelijks te zien in een eigen talkshow. De eerste aflevering in oktober begon nog met 322.000 kijkers, maar de uitzendingen daarna werden vaak door amper 100.000 mensen bekeken.

Peter van der Vorst heeft, toen hij nog programmamaker was, een kritische column geschreven in Televizier. Daarin zei hij: “Kijk naar Jensen, die speelt alleen maar in op het onderbuikgevoel”. Jensen noemde Van der Vorst vervolgens “teringlijer, klootzak, hond”. Kort daarna werd Van der Vorst directeur Content en Marketing bij RTL en in die functie verantwoordelijk voor het besluit over het voortzetten van de talkshowserie. Jensen gaat nu door op internet, zo heeft hij gemeld.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen