RTL schort samenwerking op met The Voice-coach Ali B
woensdag 19 januari 2022

RTL schort samenwerking op met The Voice-coach Ali B

RTL Nederland heeft de samenwerking met Ali B opgeschort. Dat is dinsdag gebeurd, laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

Dinsdag is er ook een tweede aangifte gedaan tegen Ali B die te maken heeft met de zedenzaak bij The Voice of Holland. RTL zegt dat het opschorten van de samenwerking niet met de aangifte te maken heeft.

“Er moet nu eerst volledige helderheid komen”, zegt een woordvoerder van RTL. “Zolang die er nog niet is, is de samenwerking opgeschort”. Door wie de aangifte is gedaan is niet bekendgemaakt. Het OM laat weten dat gisteren een aangifte is opgenomen van ‘een zedenfeit’ dat zich in arrondissementsparket Noord-Holland zou hebben afgespeeld.

De advocaat van Ali B bevestigt dat aangifte is gedaan tegen zijn cliënt. Tegen Ali B, coach in het populaire tv-programma, werd vorige week ook al aangifte gedaan, vermoedelijk door een oud-deelnemer.

Ali B zei eerder zich niet in de beschuldigingen te herkennen. “Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen”, maakte zijn management bekend.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen