RTL Project Glimlach in actie voor zieke kinderen in Nederland
vrijdag 5 november 2021

RTL Project Glimlach in actie voor zieke kinderen in Nederland

RTL komt van 5 november tot en met 17 december in actie voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Dit is een nieuwe samenwerking tussen de fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen met een koninklijke naam. Voor bijzondere gemeenschappelijke projecten komen zij in actie.

Onder de naam RTL Project Glimlach wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en projecten die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in één van deze kinderziekenhuizen worden behandeld. De aftrap van RTL Project Glimlach is op 5 november in The Masked Singer om 20.00 uur bij RTL 4.

Peter van der Vorst, programmadirecteur RTL: “Wij zijn een grote familiezender en willen met RTL Project Glimlach graag een maatschappelijke bijdrage leveren. Dit jaar door Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje extra te ondersteunen bij het krijgen van zoveel mogelijk donaties. Met deze bijzondere samenwerking willen we geld inzamelen voor onderzoek en projecten om pijn, angst en stress te verminderen van de meest zieke kinderen in Nederland en hopen dat zij hun glimlach terugkrijgen. Geen enkel kind, waar ook ter wereld, verdient het om ziek te zijn.”

Kick-off
De aftrap van RTL Project Glimlach vindt plaats in het programma The Masked Singer op vrijdag 5 november. Ruben Nicolai vraagt samen met Nicolette van Dam, ambassadeur van Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, aandacht voor de zieke kinderen onder andere met gastoptredens in het programma. Naast Ruben en Nicolette zetten ook Chantal Janzen, Beau van Erven Dorens en John Williams zich in voor RTL Project Glimlach.

Na de aftrap komen in december meer RTL-gezichten in actie met ‘challenges’ en items, speciaal voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, op een manier die je niet van ze verwacht. Ludieke en sympathieke acties als tegenprestatie voor onze partners die doneren, die een glimlach teweegbrengen bij de kijker en hopelijk zoveel mogelijk mensen aanzet tot een donatie. De items zijn onder andere te zien in RTL Boulevard, Koffietijd en Eigen huis en tuin, lekker leven.

Ook de finaleavond van The Masked Singer op vrijdagavond 17 december staat in het teken van RTL Project Glimlach, waar Beau van Erven Dorens en John Williams live verslag doen van de actie en zullen afsluiten met de bekendmaking van de opbrengst.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen