dinsdag 16 januari 2018

RTL 4 en Endemol verlengen contract GTST 4 jaar

RTL 4 heeft het contract van Goede Tijden, Slechte Tijden met televisieproducent Endemol Nederland met vier jaar verlengd. De serie is hierdoor in ieder geval tot en met 2015 elke werkdag bij de familiezender te zien. Vanochtend zijn de cast- en crewleden in de Amsterdamse studio op de hoogte gebracht van dit heugelijke nieuws.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL 4: “Het gaat erg goed met de serie. Zowel inhoudelijk als met de kijkcijfers. We trokken het afgelopen seizoen gemiddeld 1,4 miljoen kijkers en bereikten een breed publiek met de soap, die een positieve groei heeft doorgemaakt. Daarmee completeert GTST de sterke vooravond van RTL 4.”

Peter Adrichem, algemeen directeur van Endemol: “Deze contractverlenging – voor vier jaar – is uniek in televisieland. We kunnen daardoor ver vooruit denken. En dat komt de verhalen en de uitstraling van Nederlands mooiste serie ten goede. Het afgelopen jaar bewees GTST dat de serie nog steeds mateloos populair is. Ik heb er vertrouwen in dat dat de komende jaren zeker zo blijft.”

Dat de serie ook na twintig jaar nog steeds populair is, blijkt ook uit de kijkcijfers. Gemiddeld volgen er 1,4 miljoen kijkers (doelroep 6+ periode september 2010 tot nu) de verhalen in Meerdijk. Tevens heeft de soap de afgelopen maanden menig keer uitschieters gehad naar 1,7 en 1,8 miljoen kijkers en is het zenderaandeel in de doelgroep Boodschappers 20-49 jaar 23 procent, ruim boven het zendergemiddelde van RTL 4.

Ook haalt de serie klinkende scores als het gaat om nieuwe media. GTST bezet op werkdagen vrijwel zonder uitzondering de nummer 1 positie van populairste streams, programma’s die worden bekeken via internet. Daarnaast is het aantal bezoekers van de site www.gtst.nl aanzienlijk toegenomen. Wekelijks ontvangt de site 450.000 unieke bezoekers, terwijl de GTST-tweets door 22.000 fans worden gevolgd. Regelmatig bereiken de serie en haar personages tijdens en vlak na de uitzending de trending topic-status op twitter.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen