RTL 4 brengt zangshow All Together Now
dinsdag 29 januari 2019

RTL 4 brengt zangshow All Together Now

RTL 4 komt dit voorjaar met een nieuwe zangshow waarin artiesten moeten optreden voor een honderdtal muziekprofessionals. All Together Now wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Jamai Loman voert ‘de 100’ aan.

“Nee, dit is echt niet de zoveelste talentenjacht”, zegt Loman. “Mensen die bijvoorbeeld echt voor een platencontract gaan, zie je eerder in The Voice of Holland. Wat wij maken is vooral sympathiek en gezellig amusement. Een vrijdagavondje lol maken dus.”

De deelnemers van All Together Now, een format van EndemolShine dat al met veel succes te zien was in onder andere Engeland, Australië en Brazilië, hebben als doel dat zo veel mogelijk van de 100 professionals (met zowel rappers en volkszangers als zangcoaches en operazangeressen) opstaan en uit volle borst meezingen. Degene met de hoogste score is de winnaar van de aflevering.

“Veel deelnemers hebben regionaal al naam gemaakt, maar er zijn ook artiesten die dit programma als een muzikale opstap zien”, aldus de aanvoerder van ‘de 100’. “Zij willen bijvoorbeeld ons podium graag gebruiken om zichzelf extra te verkopen. En dat mag! Je hoort ons ook niet iemand afkraken, omdat het technisch onvoldoende was. De act moet naast goed klinken, vooral pakkend zijn.”

De opnamen voor de zevendelige reeks gaan in april van start in EndemolShine’s studio in Amsterdam. Aansluitend produceert EndemolShine Nederland in diezelfde studio de All Together Now-serie samen met haar Duitse collega’s voor RTL in Duitsland. Door middel van een hub concept – waarbij verschillende expertises uit verschillende landen samenwerken aan hetzelfde creatieproces van een format – wordt de ontwikkeling versneld en tegelijkertijd een kwalitatief hoogstaande uitvoering gegarandeerd. Eerder gebeurde dat bij The Wall en Big Bounce Battle wat het resultaat was van nauwe samenwerking tussen Duitsland, Polen, Nederland en nu ook Frankrijk en Amerika.

De eerste aflevering van All Together Now is op 3 mei te zien om 20.30 uur bij RTL 4.

Bron: AD/EndemolShine/BM

Bericht delen