dinsdag 16 januari 2018

RTL 4 brengt klassiek op primetime

RTL 4 komt in december met Het Orkest van Nederland. Een nieuwe talentenjacht waarin een nieuw filharmonisch orkest wordt samengesteld. Het is voor het eerst dat RTL4 klassieke muziek brengt, met deze muzikale zoektocht naar een 65-koppig tellend amateurorkest.

Jong en oud met een grote passie en liefde voor een instrument mag meedoen. Van topstukken uit het klassieke repertoire, tot een bewerking van een bekende pophit en zelfs een stuk met een DJ; de muzikanten moeten van alle markten thuis zijn en tegen een beetje spanning kunnen. Zij worden geselecteerd, gecoacht, begeleid en bijgestaan door een vakkundige jury.

De presentatie is in handen van Martijn Krabbé en van Dominic Seldis, bekend contrabassist én lid van het Koninklijk Concertgebouworkest. Krabbé laat de deelnemers hun verhaal vertellen, waarna ze hun talent mogen tonen in een auditie. De vakjury bestaat uit violiste Simone Lamsma, topdirigent Jan Willem de Vriend, pianist en componist Wibi Soerjadi, operazangeres/mezzosopraan Tania Kross en DJ/producer Ronald Molendijk. Molendijk, één van de grondleggers van de underground house in Nederland en bekend van de succesvolle formatie Soulvation, is ervaren in het arrangeren en samenwerken met orkesten.

Het Orkest van Nederland is vanaf 7 december te zien bij RTL 4. De productie is in handen van Tuvalu Media

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen