Rossana Kluivert niet in hoger beroep tegen Opgelicht?!
woensdag 26 februari 2020

Rossana Kluivert niet in hoger beroep tegen Opgelicht?!

AVROTROS hoeft de uitzending van het programma Opgelicht?! over de hondenopvang van Rossana Kluivert op Curaçao definitief niet offline te halen of te rectificeren. Kluivert heeft na lang wikken en wegen besloten de strijd tegen de omroep te staken. “Er komt geen hoger beroep”, laat advocaat Royce de Vries woensdag aan het AD weten.

“Rossana is teleurgesteld dat Opgelicht?! niet veroordeeld is tot een rectificatie, maar zij is blij dat in de procedure uitdrukkelijk is erkend dat geen sprake is geweest van oplichting, fraude of bedrog”, meldt De Vries. “Vanaf nu wil Rossana zich richten op de positieve dingen en de toekomst: het verminderen van het hondenleed op Curacao.”

Volgens de rechter is er ook wel degelijk hoor en wederhoor toegepast. “Er is voor het programma veel contact geweest met haar en haar advocaten. Zij mocht ook een interview opnemen, maar niet live in de uitzending, zoals mevrouw Kluivert alleen maar wilde. En dat is ook het goed recht van het programma om dat niet op die manier te doen”, zei de persrechter.

De woordvoerder van AVROTROS zegt: “We hebben altijd geloofd in het gedegen onderzoek dat Opgelicht?! verricht heeft naar de Kluivert Rescue Dog Foundation. We zijn blij dat de rechter dit erkent en we op alle punten in het gelijk zijn gesteld.”

Bron: AD/BM

Bericht delen