Red Bee Entertainment – Tip 5
zaterdag 20 april 2019

Red Bee Entertainment – Tip 5

Horrorfilm Get Out, serie After Life, docu Leaving Neverland: ze horen allemaal bij de verzameling van beste entertainmentitems van maart 2019, gekozen door Red Bee’s entertainment-deskundigen.

BESTE FILM: US
Het is oneerlijk om deze film te vergelijken met Get Out, maar Jordan Peele heeft het weer voor elkaar gekregen een sterke horrorfilm te maken. In het begin is het wel even wennen aan het bizarre idee dat kwade dubbelgangers je volgen, maar zodra dat eenmaal is gelukt, is US magistraal. De film switcht razendsnel van griezelig naar angstaanjagend, met af en toe een moment om te lachen. Academy Award winnares Lupita Nyong’o is briljant als de beschermende moeder, maar is minstens net zo goed als haar monsterlijke alter ego.

BESTE DOCUMENTAIRE: LEAVING NEVERLAND
Leaving Neverland, de tweedelige documentaire die in detail ingaat op het misbruik van twee jongens door Michael Jackson, focust zich voornamelijk op interviews. Vooral de fragmenten met familieleden van de slachtoffers is aangrijpend. Zeker wanneer deze vertellen hoe hun levens zijn veranderd door de gebeurtenissen.

BESTE CONCERT: DOVES
De Doves traden negen jaar lang niet op, tot Roger Daltrey (bekend van The Who) besloot voor het Teenage Cancer Trust terug te keren. De grootste hits van hun Mercury-genomineerde albums Lost Souls en The Last Broadcast werden gespeeld. Het optreden was binnen vijf minuten volledig uitverkocht en het harde, rauwe geluid van het industriële noorden liet de kroonluchters van het zachte zuiden rinkelen.

BESTE SERIE: AFTER LIFE
In deze Netflix-serie zie je Ricky Gervais een onnodige scheldende, geïrriteerde rol spelen, maar als je daar doorheen kunt kijken, vind je een ontroerend en goedgevonden beeld van een man die moeite heeft met de dood van zijn vrouw. Het feit dat de overige cast zo goed is, helpt bij de geloofwaardigheid van het verhaal. Extra complimenten gaan naar Penelope Wilton die ontroerende scènes neerzet.

BESTE PODCAST: FULL DISCLOSURE WITH JAMES O’BRIEN
O’Brien geeft toe dat deze podcast eigenlijk een excuus is om alle mensen te ontmoeten die hij altijd al wilde ontmoeten, maar daar is niks mis mee als je kijkt naar de interesse die hij heeft voor zijn gasten. Hou ‘m in de gaten, want Ricky Gervais, Simon Amstell en Deborah Meaden schuiven snel aan.

Bron: Red Bee Media/BMY

Bericht delen