dinsdag 16 januari 2018

Recordbezoek Mediapark Jaarcongres

Het Mediapark Jaarcongres 2014 heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Maar liefst 800 mediaprofessionals namen deel aan het bomvolle programma, met bijdragen van onder anderen Pieter Broertjes en Bert Habets.

Laatstgenoemde Omroepman van het Jaar was een van de slotsprekers tijdens het MPJC, samen met onder meer Peter de Mönnink, topman van Sanoma Media Netherlands. Habets ziet een toekomst waarin ‘non-lineaire’ televisie een belangrijke rol gaat spelen waarbij on demand diensten, pluspakketten en multi-channel networks veel gebruikt gaan worden. Daar zal RTL stevig op in gaan zetten.
Pieter Broertjes, de burgemeester van Hilversum, maakte tijdens het MPJC het zogeheten Mediapact bekend. Onder meer BNN, gemeente Hilversum, de HKU en het MBO College Hilversum, NOS, NPO, de provincies Noord-Holland en Utrecht, RTL en United slaan de handen ineen om te zorgen dat de lijnen tussen onderwijs en praktijk worden verkort.
Het congres is op verschillende manieren vastgelegd. Afgezien van bijgaande korte video-impressie zijn alle verslagen in woord en beeld van het MPJC terug te vinden op www.mediaparkjaarcongres.nl. Ook in het julinummer van Broadcast Magazine is een uitgebreid verslag opgenomen.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen