Publieke omroep vernieuwt vrijdag- en zaterdagavond
donderdag 30 mei 2024

Publieke omroep vernieuwt vrijdag- en zaterdagavond

De publieke omroep vernieuwt de programmering op de late vrijdag- en zaterdagavond. Sven Kockelmann gaat op vrijdagavond De Politieke Vrijdag (WNL) presenteren op NPO 2. Tijs van den Brink (EO) is op zaterdagavond op NPO 2 te zien met zijn journalistieke interviewprogramma.

Eerder werd al bekend dat Eva Jinek (AVROTROS) dit najaar op NPO 1 van maandag tot en met donderdag een nieuw praatprogramma presenteert in de vooravond. Op de vrijdagse vooravond presenteert Carrie ten Napel (Omroep MAX) een nieuwe talkshow op NPO 1. De talkshow Sophie & Jeroen (BNNVARA) is vanaf september van maandag tot en met donderdag te zien op de late avond van NPO 1.

Sven Kockelmann presenteert De Politieke Vrijdag dit najaar en in 2025 op NPO 2. Vanaf begin 2025 is ook het programma van Tijs van den Brink op de late zaterdagavond te zien op NPO 2. Voor dat zover is, is Van den Brink al op zondagochtend op NPO 1 te zien met zijn journalistieke interviewprogramma.

Jojanneke Doorn, Directeur Video NPO: “De Politieke Vrijdag van Sven Kockelmann, met als vaste side-kick politiek verslaggever Thomas van Groningen, en het nieuwe programma van Tijs van den Brink op zaterdag zijn een mooie versterking van NPO 2 als zender voor verdiepende journalistiek. Beide programma’s sluiten op NPO 2 straks goed aan op Nieuwsuur (NTR/NOS). Samen met de nieuwe programma’s van Eva Jinek, Sophie Hilbrand & Jeroen Pauw en Carrie ten Napel bieden we onze kijkers een breed en gevarieerd talkshowpakket. ”

“Op de familiezender NPO 1 willen we op de late vrijdagavond iets lichtvoetiger het weekend in gaan. Met dit najaar onder meer de komische dramaserie Ten minste houdbaar tot (AVROTROS), een serie rond Dolly Parton (van Ilse DeLange en Frank Evenblij, Omroep MAX), Waar doen ze het van? (EO) en MAX PubQuiz”, aldus Doorn.

Bron: NPO/BM
Foto: Wessel de Groot/KRO-NCRV (Sven Kockelmann)

Bericht delen