Programma kinderfilmfestival Cinekid bekend
zondag 2 oktober 2022

Programma kinderfilmfestival Cinekid bekend

Op woensdag 12 oktober wordt de 36ste editie van Cinekid Festival in Amsterdam-Noord geopend met de wereldpremière van de Nederlandse film Totem. Een film van regisseur Sander Burger.

Tijdens Cinekid Festival worden van 15 tot en met 30 oktober premières van (inter)nationale films en series vertoond. Zoals de animatiefilms Knor en Koning Worst van de regisseur Mascha Halberstad en de exclusieve voorvertoning van de film Matties van regisseur Ineke Houtman.

Dagelijks zijn er naast films ook masterclasses, workshops en tal van activiteiten. In het MediaLab gaan kinderen op ontdekkingsreis in een wereld vol games, apps, VR en andere digitale werken. Vanaf 16 oktober is er een speciaal programma om het oeuvre van schrijver en producent Burny Bos te vieren, bekend van onder andere de speelfilms Brammetje Baas, Pluk van de Petteflet en Minoes.

Heleen Rouw, directeur Cinekid: “Cinekid is al 36 jaar dé plek waar kinderen de ogen worden geopend naar zichzelf, anderen en de wereld om zich heen. Cinekid verbindt kinderen met elkaar door ze te vermaken en verwonderen met films en series. Dit draagt bij aan hun ontwikkeling tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Ik nodig iedereen, jong en oud, uit om samen Cinekid Festival te ervaren.”

MediaLab met VR, AR, games en apps
In het Cinekid MediaLab, waar de relatie tussen mens en natuur centraal staat, gaan kinderen actief aan de slag gaan met AR en VR, het maken van digitale kunstwerken en virtuele games. Kijk door de ogen van de zesjarige orka Kiki met behulp van de technologie Critical Distance, van Vision3 en Vulcan. De nieuwste holografische technologie.

Ontdek de mogelijkheden van virtuele mode in de interactieve installatie The Meta Morph, ontwikkeld door AR-pionier Sander Veenhof en Zoe Reddy, in opdracht van Cinekid. De installatie gaat over identiteit, de wisselwerking tussen de fysieke en de digitale wereld en onderzoekt digitale mode als een nieuwe vorm van expressie.

Kinderfilmmaker Burny Bos
Vanaf zondag 16 oktober is er een speciaal programma om het oeuvre van schrijver en producent Burny Bos te vieren. De eigenzinnige bedenker van de Ko de Boswachtershow, opstarter van Villa Achterwerk en oprichter van productiemaatschappij Bosbros is ziek en wordt niet meer beter. Reden voor Cinekid om samen met hem en Bosbros zijn werk te vieren tijdens de 36ste editie van het festival.

Burny Bos: “Ik ben blij en trots dat het rijke oeuvre van productiehuis Bosbros, waar zoveel talentvolle makers een bijdrage aan hebben geleverd, nu dankzij Cinekid voor een nieuwe generatie te zien is.”

Vind meer informatie over het programma van Cinekid en de kaartverkoop via cinekid.nl.

Bron: Cinekid/BM

Bericht delen