dinsdag 16 januari 2018

Programma FC Brabant sneuvelt

Na zeven jaar is in het nieuwe voetbalseizoen geen plaats meer voor FC Brabant in de tv-uitzendingen van Omroep Brabant. Het wekelijkse programma, dat op zaterdag elk uur werd uitgezonden is geschrapt uit de weekendschema’s. Gebruikelijk was dat in FC Brabant korte samenvattingen van de wedstrijden met Brabantse clubs in de eerste divisie werden uitgezonden.

“In de weekendprogrammering maken we minder ruimte voor sport. Ik heb gekozen voor Forza PSV op vrijdag. De kracht van dat programma is de samenwerking met PSV waardoor het uit de haarvaten van de club komt en de wedstrijdbeelden weinig kosten”, zegt Henk Lemckert, hoofdredacteur van Omroep Brabant. “Ook zijn we met producent Eyeworks in gesprek over de mogelijkheid om de Brabantse derby’s in de eerste divisie live uit te kunnen zenden”, aldus Lemckert.

Eyeworks verzorgt de opnamen van alle wedstrijden in de eerste divisie voor RTL. Omroep Brabant koos elke week één wedstrijd uit voor uitgebreidere aandacht, onder meer met interviews. Lemckert: “Voor de rechten van de eerste divisie moeten de regionale omroepen aan Eyeworks een hoop geld betalen. Er zijn nog meer regionale omroepen die daarmee stoppen. Daarnaast hebben we weinig exclusiviteit. Op vrijdag is alles al op RTL, op zaterdag kun je alles op YouTube zien. FC Brabant werd goed bekeken, maar Forza PSV trekt meer kijkers en heeft door een club als PSV meer uitstraling.”

Bron: Omroep Brabant

Bericht delen