Platina Film Award voor Bon Bini Holland 3
dinsdag 6 september 2022

Platina Film Award voor Bon Bini Holland 3

Ruim 400.000 bezoekers hebben de afgelopen weken in Nederland Bon Bini Holland 3 in de bioscoop gezien en daarmee heeft de film de Platina Film-status behaald.

Jandino Asporaat ontving de eerste Platina Film Award die dit jaar is uitgereikt uit handen van Rico Verhoeven, Phi Nguyen, Alpha Oumar Barry en Sergio Romero IJssel.

In het derde deel van de Bon Bini Holland-reeks, onder regie van Pieter van Rijn, vertolkt hoofdrolspeler Jandino Asporaat de personages van Robertico, Judeska, Sydney, Rajesh, Ahmet en Gerrie. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over de film
Wanneer Robertico zich voordoet als eigenaar van F.C. Kip wordt het kiprestaurant overgenomen door de Amerikaanse fastfood gigant Wicked Chicken. The American Dream lijkt voor iedereen werkelijkheid te worden, maar eenmaal in New York lopen de zaken anders dan gepland. Lukt het Robertico om zijn ware identiteit verborgen te houden voor Zoë, het meisje van zijn dromen? Wat doen Judeska op de New York Fashion Show en Gerrie op een cruise in de Caribbean? Maar vooral: lukt het de F.C. Kippers om hun restaurant weer in eigen handen te krijgen?

Over de productie
Bon Bini Holland 3 is geregisseerd door Pieter van Rijn, naar het scenario van Michel Bonset, Jandino Asporaat, Maarten Swart en Anjali Taneja. In het derde deel van de Bon Bini Holland-reeks maken Jandino Asporaat, Alpha Oumar Barry, Phi Nguyen en Sergio Romero IJssel deel uit van de vaste acteurs. Daarnaast zijn Najib Amhali, Tygo Gernandt, Robin Holzken, Tony Junior, Wart Kamps, Tineke Schouten, Loes Schnepper, Summer de Snoo, Lamara Strijdhaftig, Rico Verhoeven en Roué Verveer in de film te zien.

Kaap Holland Film heeft in samenwerking met Het Huis van Asporaat de komedie geproduceerd. Bon Bini Holland 3 is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en Abraham Tuschinski Fonds tot stand gekomen. Distributeur WW Entertainment heeft Bon Bini Holland 3 uitgebracht.

Bron: Kaap Holland Film/BM

Bericht delen