Pilot van komische kinderserie over autisme voor NPO Zapp
donderdag 22 december 2022

Pilot van komische kinderserie over autisme voor NPO Zapp

Michiel Peereboom, presentator, regisseur en scenarist van onder andere De Film van Dylan Haegens, heeft voor de Zapp Serie Contest een pilot voor een komische kinderserie over autisme gemaakt. Michiel is ervaringsdeskundige en spreekt over zijn meest persoonlijke project tot nu toe.

“Mijn dochter en ik hebben beide autisme en we weten het precies even lang omdat toen zij de diagnose kreeg, alle kenmerken mij wel heel bekend voorkwamen…” Met de serie Lieve Livs Leven wil Michiel bijdragen aan de normalisering en herkenning van neurodiversiteit waaronder autisme.

“Het stempel autisme kan best heftig zijn en met deze serie wil ik op een luchtige manier laten zien dat je het ook kan zien als een andere versie van normaal. Het heeft mij jarenlang geholpen om creatief te zijn en om een publiek te laten lachen. Dat ik sinds een paar jaar weet hoe het heet helpt mij alleen maar om alles nog beter te duiden.”

“De pilot staat sinds anderhalve dag online en ik krijg van veel ouders te horen dat ze het heel herkenbaar en mooi vinden, terwijl hun kinderen er erg om moeten lachen. Vroege signalering van autisme bij kinderen is heel belangrijk en als ik ook maar een paar ouders hiermee kan helpen zou dat al een heel mooi resultaat zijn.”

Michiel heeft de pilot gemaakt samen met zijn broer Bart Peereboom (bekend van GTST) en cameraman Teun Peters die als bekende YouTuber precies weet welke beeldtaal kinderen begrijpen. De pilot is dan in vorm ook heel eigenzinnig, we beleven alles door de ogen van de elfjarige dochter die zelf nooit in beeld komt. Met verder Froukje Bouman in de rol van buurvrouw en Antoinette Debets als oma, die het beide zwaar te verduren krijgen.

Bron: Bas van Teylingen/BM

Bericht delen