dinsdag 16 januari 2018

Pilot Amerikaanse versie Vuurzee in de maak

Nadat eerder al opdracht was gegeven om het scenario van de VARA-dramaserie Vuurzee te bewerken voor het Amerikaanse netwerk ABC, heeft die zender nu de opdracht gegeven om een pilotaflevering te produceren van de remake.

De werktitel van de Amerikaanse versie is Sea of Fire. Jenna Bans, bekend van de hitseries Grey’s Anatomy en Scandal, heeft de originele serie van Frank Ketelaar en Robert Kievit bewerkt. Waar de oorspronkelijke serie zich afspeelde in een kleine badplaats aan de Nederlandse kust, speelt de Amerikaanse versie zich af in een pittoresk plaatsje aan een meer in the Midwest. Net als in de Nederlandse versie wordt de kleine gemeenschap opgeschrikt door de verdwijning van een 16-jarig meisje. Als blijkt dat ze samen met haar vriendinnen in een pornofilmpje heeft gespeeld, zwellen de geruchten en verdachtmakingen aan. Verzwegen geheimen komen aan de oppervlakte in deze psychologische thrillerserie.

Na de remake van Overspel in de VS als Betrayal, die op dit moment door ABC wordt uitgezonden, is dit opnieuw een remake van een dramaserie van Robert Kievit en Frank Ketelaar. De pilot van Sea of Fire zal komend voorjaar worden opgenomen.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen