Piet Paulusma aan de slag als weerman voor NPO 1
maandag 9 december 2019

Piet Paulusma aan de slag als weerman voor NPO 1

Weerman Piet Paulusma blijft na zijn ontslag bij SBS6 toch op televisie. In het nieuwe jaar is hij te zien bij Omroep MAX op NPO 1.

Paulusma: “Ik heb nog niet getekend, maar we zijn wel rond. In principe voor een jaar, maar dat kunnen er ook nog twee worden. Ik ga in grote lijnen hetzelfde doen als bij SBS6: het land in, op locatie het weer presenteren.”

De Friese weerman is op 1 januari voor het eerst te zien op NPO 1. Piets Weerbericht is vanaf dan om 17.05 uur te bekijken. Vanaf 2 januari verschijnt hij op werkdagen om 17.55 uur op NPO 1. Paulusma was al langer in onderhandeling met MAX-baas Jan Slagter. Die wilde hem graag inlijven, maar Paulusma zou aanvankelijk te duur zijn voor de publieke omroep.

Paulusma gaat voor zijn nieuwe werkgever Omroep MAX ook elke werkdag om 12.30 uur een weerbericht verzorgen op NPO Radio 5, in de programma’s Haandrikman! en TinekeShow.

De weerman werd eerder dit jaar na 23 jaar aan de kant gezet door SBS6. Hij presenteert daar zijn laatste weerbericht op 30 december.

Bron: AD/Omroep MAX/BM

Bericht delen