Pierre van Hooijdonk terug bij NOS Studio Voetbal
zondag 3 september 2023

Pierre van Hooijdonk terug bij NOS Studio Voetbal

Pierre van Hooijdonk keert zondag na drie weken afwezigheid terug aan tafel bij NOS Studio Voetbal. De oud-spits is door de NOS weer in genade aangenomen na uitspraken over Ajax-trainer Maurice Steijn.

Er ontstond een rel nadat Van Hooijdonk drie weken geleden tijdens het programma stelde dat Steijn in diens tijd als trainer van NAC Breda betrokken was bij “duistere dealtjes”. Van Hooijdonk kon dat niet onderbouwen.

Steijn eiste een rectificatie en spande een kort geding aan tegen de 53-jarige Van Hooijdonk, die excuses aanbood. Het kort geding was daardoor van de baan. Wel hield de NOS de oud-spits even aan de kant.

“Ik had die uitspraken niet moeten doen en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden. Dit was een belangrijk leermoment voor me”, zegt Van Hooijdonk. “Ik zal me door de gemaakte uitglijder de komende tijd extra moeten bewijzen aan de kijker.”

Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NOS Sport stelt dat er “goed en intensief” is gesproken met Van Hooijdonk. “Ik heb er vertrouwen in dat hij zijn rol zondag weer professioneel oppakt. We kennen Pierre als een analist die zich goed voorbereidt en zijn analyses onderbouwt met feiten.”

Van Hooijdonk schuift zondag samen met presentator Sjoerd van Ramshorst en Leonne Stentler, Ibrahim Afellay en Jeroen Stekelenburg aan voor een nieuwe aflevering van NOS Studio Voetbal.

Bron: NOS/Nu.nl/BM

Bericht delen