dinsdag 16 januari 2018

Petra Grijzen en Roelof Hemmen naar BNR

Petra Grijzen en Roelof Hemmen zijn de nieuwe presentatoren van BNR Nieuwsradio. Hemmen presenteert vanaf 12 september om de week het vernieuwde avondspits-programma On the Move. Daarnaast blijft hij werken bij RTL Nieuws. Wie de andere week gaat presenteren, is nog onbekend.

Petra Grijzen keert, na een jaar WNL, terug bij de nieuwszender. Zij gaat met Annette van Soest en Hester van Dijk het nieuwe programma BNR Nieuwsupdate presenteren.

Roelof Hemmen: “Ik ben ontzettend blij dat ik, naast mijn werk bij RTL Nieuws, aan de slag mag bij BNR. Ik ben al jaren fan van BNR. Ik hou van de alertheid en de optimistische, zakelijke toon van de zender. De cultuur bij BNR spreekt me ook erg aan en lijkt in vele opzichten op die bij RTL Nieuws: we delen hetzelfde DNA. Voor mij persoonlijk is het een verrijking van mijn journalistieke werk: drie-en-een-half uur live nieuwsradio vraagt veel van een presentator. Maar wat een schitterende nieuwe uitdaging.”

Petra Grijzen: “Bij BNR kan ik me helemaal op de actualiteit storten. Ik hou van het enthousiasme en het optimisme in de zender. Het is kwaliteit zonder poespas. Ik kijk er dan ook erg naar uit om vanaf september samen met een vertrouwde ploeg de luisteraar op de hoogte te brengen van het laatste nieuws.”

Het aanpassen van het presentatieteam past in de kwaliteitsslag die BNR Nieuwsradio in september gaat doorvoeren, meldt de zender. “Ons ondernemend publiek verwacht van ons doorlopend een scherpe en verfrissende koers,” zegt BNR-hoofdredacteur Paul van Gessel. “Dus komen we in september met nieuwe nieuws- en achtergrondformules in de middag en passen we ons presentatieteam aan op de kleur die daarbij hoort. Met Roelof en Petra voegen we twee ijzersterke presentatoren toe aan het station.”

Gisteren werd bekend dat presentator Niels Heithuis de zender verlaat vanwege een verschil van inzicht.

Bron: BNR/Broadcast Magazine

Bericht delen