dinsdag 16 januari 2018

Pathé Thuis en HBO voorzien van Kijkwijzer

Pathé Thuis, de video on demand service van Pathé Bioscopen, en het Amerikaanse televisienetwerk HBO hebben zich aangesloten bij het NICAM, de organisatie achter Kijkwijzer. Dit betekent dat hun volledige film- en programma-aanbod wordt geclassificeerd en voorzien van een leeftijdsadvies met de bekende Kijkwijzer-pictogrammen.

NICAM-directeur Wim Bekkers vindt de aansluiting van deze nieuwe mediadiensten een goede en ook logische ontwikkeling: “Deze nieuwe aanbieders nemen een snel groeiende positie in op de markt van audiovisueel entertainment. Ze worden steeds belangrijker voor de consument. Daarom is het van belang dat ook via deze kanalen ouders goed worden voorgelicht over de producties die hun kinderen te zien krijgen.”

Pathé Thuis, afgelopen december in Nederland gelanceerd, is beschikbaar voor alle huishoudens in Nederland. De video on demand-service biedt, legaal, een breed scala van hoogwaardige films, van actie tot comedy, van romantiek tot horror.

Lauge Nielsen algemeen directeur van Pathé Nederland, noemt het “niet meer dan vanzelfsprekend  dat wij Kijkwijzer ook bij onze nieuwe Pathé Thuis service toepassen.  Kijkwijzer is een gerespecteerd informatiesysteem dat ook in ál onze bioscopen wordt gebruikt.”

HBO is nieuw in Nederland  en op 9 februari van start gegaan. Het Amerikaanse televisienetwerk biedt drie zenders met eigen producties: speelfilms, televisieseries en documentaires. De HBO programma’s kunnen via Ziggo worden ontvangen en óók op laptop, tablet en smartphone. “HBO sluit zich aan bij het NICAM omdat Kijkwijzer een belangrijk informatiesysteem voor ouders is en wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen”, zegt Jaap Bruijnen, algemeen directeur van HBO Nederland.

Bron: Kijkwijzer.nl

Bericht delen