Partnertoets verplicht bij nieuwe coronasteun ZZP’er
zaterdag 16 mei 2020

Partnertoets verplicht bij nieuwe coronasteun ZZP’er

ZZP’ers die kunnen terugvallen op het inkomen van hun partner kunnen vanaf volgende maand geen financiële ‘coronasteun’ meer krijgen. Dat meldt het Financieele Dagblad. Volgens de krant wordt in de verlenging van de TOZO-regeling voor zelfstandigen naar alle waarschijnlijkheid een partnertoets ingevoerd.

De regeling is bedoeld voor zelfstandigen van wie het inkomen door de crisis onder het sociaal minimum daalt. De uitkering is per ZZP’er maximaal 1.500 euro per maand. De regeling loopt tot 1 juni, maar zal voor drie maanden worden verlengd. Omdat bij het maken van de eerste regeling snelheid boven zorgvuldigheid ging, stelde het kabinet tot nu toe weinig eisen aan de aanvragers.

Nu blijkt dat honderdduizenden zelfstandigen een beroep doen op de TOZO, wil staatssecretaris Van Ark de voorwaarden strenger maken en daarbij zal dus volgens het FD ook naar het inkomen van de partner van de aanvrager worden gekeken. Zelfstandigen die een beroep willen doen op de regeling zouden schriftelijk moeten verklaren dat hun partner onvoldoende inkomen heeft om op terug te vallen.

Bron: NOS/BM

Bericht delen