Paradijsvoetballers vanaf 9 november bij Veronica
vrijdag 23 oktober 2020

Paradijsvoetballers vanaf 9 november bij Veronica

In het vierluik Paradijsvoetballers krijgen we een kijkje in het leven van Nederlandse voetballers die in ons eigen land vaak in de subtop speelden, maar in het buitenland op paradijselijke plekken leven als ware helden. Paradijsvoetballers is vanaf 9 november om 22.20 uur te zien bij Veronica.

In Paradijsvoetballers volgen we elf onbekende Nederlandse voetballers die op een dag hun koffers hebben gepakt om hun geluk te beproeven in verre buitenlandse oorden: Israël, Thailand, India en Zuid-Afrika.

We volgen ze in hun dagelijkse leven, zien de prachtige huizen waar ze in wonen en maken van dichtbij mee wat een heldenstatus ze in dat land bereikt hebben. Een jongensdroom die werkelijkheid is geworden. Zo scheuren de spelers door de woestijn op quads en belanden ze in een typische Thaise kickboks wedstrijd.

Ook zien we achter de schermen hoe het er bij de clubs aan toegaat en zien we de spelers in actie komen tijdens de Indian Super League. Er zitten bovendien keerzijdes aan het voetbalsucces in het buitenland, zoals het gemis van vrienden en familie. Ook het culturele verschil kan soms leiden tot bizarre situaties, zoals een ontmoeting met een Thaise Ladyboy of een woonwijk waar de apen en koeien letterlijk over straat lopen.

Paradijsvoetballers is een productie van John van den Heuvel Productions in samenwerking met Trinity Media.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen