Özcan Akyol ontvangt vluchtelingen in zijn kappersstoel
donderdag 5 mei 2022

Özcan Akyol ontvangt vluchtelingen in zijn kappersstoel

Het programma De Geknipte Gast wordt voor even De Gevluchte Gast. In deze speciale reeks ontvangt Özcan Akyol geen prominenten uit de politiek, wetenschap, media, kunst en sport in zijn kappersstoel, maar juist onbekende vluchtelingen uit Oekraïne, Syrië, Rusland en Afghanistan.

Er wordt de laatste maanden veel over vluchtelingen gepraat, maar weinig mét hen. Özcan, ook wel bekend als Eus, nodigt hen daarom uit om te praten over de enorme impact die een oorlog heeft. Karina Herasimenko, Arend Ahmad Joudeh, Nadiia Perestrit, Ahoo Shahidy en Pavel Kanygin zijn te gast en vertellen hun persoonlijke, aangrijpende verhalen.

Tussen de spiegels van de barbershop ontvouwt zich een openhartig gesprek tussen Eus en de gasten. De vijfdelige serie De Gevluchte Gast is van 16 tot en met 19 mei om 22.10 uur en op 20 mei om 21.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Eus: “Deze speciale serie vond ik belangrijk om te maken, omdat ik benieuwd ben naar het menselijk verhaal achter de verschrikkelijke nieuwsberichten. Je ziet vijf unieke verhalen die allemaal gepaard gaan met diepgewortelde emoties. Ieder van hen had een leven opgebouwd voor de vlucht en dat leven valt in één keer weg. Maar we zien ook de enorme veerkracht en dat ieder van hen opnieuw herboren is in een land waar ze de taal niet spreken.”

In de eerste aflevering ontvangt Eus de 28-jarige ondernemer Karina Herasimenko uit Kiev, die tot voor kort nog de eigenaar was van een aantal koffiezaakjes in het centrum van de stad. Eind februari kwam er, door de Russische invasie, een abrupt einde aan haar mooie, drukke leven. Met haar twee kinderen en haar moeder vluchtte ze halsoverkop naar Nederland. Haar vader en man bleven achter. Nu geeft ze, vanuit hier, humanitaire hulp aan haar achtergebleven landgenoten in Oekraïne.

De Gevluchte Gast is een coproductie van BNNVARA en Nozem Films.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen