Oud The Voice Kids-winnares Emma wint ook SBS6-show Ministars
zaterdag 18 februari 2023

Oud The Voice Kids-winnares Emma wint ook SBS6-show Ministars

Emma Kok (14), de laatste winnares van The Voice Kids, heeft opnieuw een tv-muziekcompetitie gewonnen. De jonge zangeres heeft het eerste seizoen van het SBS6-programma Ministars op haar naam geschreven, zo was vrijdag in de finale te zien.

In Ministars zingen kinderen tussen de 8 en 14 jaar duetten met hun idolen. Emma zong mee met een videoclip van de Franse songfestivalzangeres Barbara Pravi, die in 2021 in Rotterdam tweede werd achter Måneskin. Ze wint een bedrag van 25.000 euro.

Emma Kok lijdt aan gastroparese, oftewel een maagstoornis. Zij moet 22 uur per dag aan de pomp. De sonde brengt zo de vloeibare voeding binnen en zij eet eigenlijk alleen nog heel kleine hoeveelheden. Er wordt met het gewonnen bedrag een stichting opgericht om dit onderwerp meer onder de aandacht te brengen.

Ook de nummer twee en drie, Daymian en Silver, gingen niet met lege handen naar huis. Zij kregen respectievelijk 10.000 en 5.000 euro. Emma won in 2021 al het tiende en voorlopig laatste seizoen van The Voice Kids. Ze werd destijds gecoacht door Ali B.

Ministars wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Britt Dekker en is een productie van Talpa Entertainment Productions. De uitzending trok vrijdag slechts 405.000 kijkers en haalt daarmee geen plek in de Top 25 van Stichting KijkOnderzoek.

Bron: RTL Nieuws/BM
Foto: Elvin Boer/Talpa Network

Bericht delen