Oscarwinnaar Free Solo zonder reclame bij National Geographic
zaterdag 16 maart 2019

Oscarwinnaar Free Solo zonder reclame bij National Geographic

De veelgeprezen documentaire Free Solo beleeft op woensdag 20 maart om 21.00 uur zijn tv-première op National Geographic. De film is die dag zonder onderbrekingen te zien op de zender. Free Solo kreeg vorige maand bij de Academy Awards de Oscar voor Beste Documentaire.

In de documentaire Free Solo, die door de filmpers wordt omschreven als ‘zenuwslopend’, beklimt bergwandklimmer Alex Honnold de ruim 900 meter hoge rotswand El Capitan in het Amerikaanse Yosemite Park. Dit doet hij als eerste persoon ooit free solo, oftewel zonder touw. Zelfs de kleinste fout kan leiden tot een val met dodelijke afloop.

Honnold wordt in de film gevolgd door zijn beste vrienden, cameraman Jimmy Chin en regisseur Elizabeth Chai Vasarhelyi. Zij leggen niet alleen Honnolds historische klim vast, maar zijn ook bij de turbulente voorbereiding. Tijdens die voorbereiding wordt Honnold verliefd op de Nederlands-Amerikaanse Sanni, krijgt hij voor het eerst te maken met blessures en ondergaat hij een medisch onderzoek om erachter te komen waarom hij vrijwel geen angstprikkels ervaart.

Bron: Fox Networks/BM

Bericht delen