dinsdag 16 januari 2018

Oscar voor Erik-Jan de Boer

De Nederlander Erik-Jan de Boer heeft zondagnacht een Oscar gewonnen voor zijn werk aan de film Life of Pi. De 45-jarige animation director, die inmiddels al 15 jaar in Hollywood werkt, kreeg het beeldje in de categorie beste speciale effecten.

Het is de eerste keer dat De Boer een Oscar in de wacht heeft gesleept. Hij was een van de vier personen die verantwoordelijk was voor de effecten in het spirituele epos over een man die ruim 200 dagen op zee moet overleven in een sloep met een Bengaalse tijger.

Eerder deze maand werd De Boer al geëerd door zijn collega’s van de Visual Effects Society, de Amerikaanse vakbond voor makers van visuele effecten, voor het beste geanimeerde personage in een speelfilm.

De Nederlander kreeg niet de kans om in de uitzending zijn vrienden en familie te bedanken. Voor een speciale camera in de coulissen kon hij dat wel doen. Die opnames komen maandag op de site van de Academy te staan. “Ik heb mijn ouders en vriendin bedankt, mijn familie en vrienden, zoals het hoort. En mijn oude docent op de HKU, zonder wie ik hier niet was gekomen.”

Bron: Parool/Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen