dinsdag 16 januari 2018

OR NCRV stapt naar Ondernemingskamer

De ondernemingsraad (OR) van de NCRV wil meer informatie van de directie over de fusieplannen met de KRO. De OR meent dat een goed oordeel over de toekomst van de omroep pas gevormd kan worden als er een duidelijker beeld is van de fusieplannen en stapt nu naar de Ondernemingskamer.

Daan Jansen, waarnemend voorzitter van de OR, laat weten dat het gaat om een verschil van inzicht met de directie: “Het is een toetsing om te kijken of inderdaad meer informatie nodig is om de fusieplannen op hoofdlijnen goed te kunnen beoordelen, we verwachten van wel.” Jansen wil nog geen uitspraken doen over inhoudelijke kant van de fusieplannen. “Dat kan pas nadat meer informatie is verkregen.”

De OR van de KRO stapt niet naar de Ondernemingskamer. Voorzitter Teun-Jan Tabak: “Voorlopig hebben wij voldoende informatie over de fusie met de NCRV. De plannen zoals die er nu liggen zien wij als een schets van het fusieplan. Als er straks een reorganisatie wordt gepresenteerd, en we te weinig informatie krijgen, kunnen we altijd nog naar de Ondernemingskamer stappen. Maar dat zijn we voorlopig niet van plan.”

De zitting bij de Ondernemingskamer dient op 7 maart in Amsterdam.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen