dinsdag 16 januari 2018

Opsporing Verzocht: beelden overval op filmcrew

Het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht toont dinsdagavond beelden van een overval op een filmcrew. De ploeg werd op woensdagavond 14 oktober bij een tankstation in Amsterdam-IJburg beroofd van een custom-made Audi RS6 DTM. De auto had een waarde van 600.000 euro.

De eigenaar van de auto werd met een wapen bedreigd, waarna twee mannen er met de Audi vandoor gingen. Opsporing Verzocht toont beelden van de mannen in een parkeergarage en beelden waarop een deel van de overval te zien is.

De auto was in Amsterdam-Oost op locatie voor filmopnames. De eigenaar zat bij tankstation Kriterion aan de IJburglaan met draaiende motor op de bestuurdersstoel te wachten op camera’s die versteld werden, toen enkele mannen in een witte VW Transporter aan kwamen rijden, diverse keren in de lucht schoten, en de auto plus sleutels opeisten.

De dieven scheurden vervolgens vol gas de Zeeburgertunel door met de RS6. Slechts 3 tot 4 uur later werd de auto uitgebrand in een parkeergarage aan de Nachtwachtlaan in Amsterdam gevonden.

Opsporing Verzocht, dinsdag 17 november om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen