dinsdag 16 januari 2018

Omroep MAX presenteert najaarsprogrammering

Na een drukke radio- en televisiezomer met goed bekeken programma’s is MAX klaar voor het najaar. Vanaf maandag starten vertrouwde en nieuwe programma’s. De omroep heeft een overzicht gemaakt van de komende programmering.

Nederland in Beweging – vanaf 31 augustus elke werkdag om 09.15 uur op NPO 1
We beginnen iedere werkdag fit met Nederland in Beweging. Met enthousiasme wordt elke Nederlander gestimuleerd om mee te bewegen. De presentatie is wederom in handen van Olga Commandeur en Duco Bauwens.

MAX Geheugentrainer – vanaf 31 augustus elke werkdag om 09.40 uur op NPO 1
Na het trainen van de spieren, is het tijd voor het trainen van de hersenen. Wetenschappelijk is vastgesteld dat, door te trainen, het geheugen verbeterd kan worden. Iedere ochtend krijgt de kijker van presentator Jan Slagter of presentatrice Pauline Spiering een aantal oefeningen die voorzien in de dagelijkse portie hersengymnastiek.

Tijd voor MAX & Hallo Nederland – vanaf 31 augustus, maandag tot en met donderdag om 17.35 uur op NPO 2
Sybrand Niessen en Martine van Os zijn terug bij Tijd voor MAX. Het middagmagazine met als vast onderdeel het dagelijkse nieuwsprogramma Hallo Nederland. Jeroen Latijnhouwers, Carrie ten Napel en Mascha de Rooij zijn dit seizoen opnieuw de Hallo Nederland-presentatoren.

Sterren op het Doek – vanaf 3 september elke donderdag om 20.25 uur op NPO 2
Bekende Nederlanders geven zich tijdens dit tiende en tevens laatste seizoen over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentatrice Hanneke Groenteman. Wat laten ze zien van zichzelf? En wat zeer zeker niet? In dit tiende seizoen worden onder anderen Ria Bremer, Robert ten Brink, Johan Cruijff, Matthijs van Nieuwkerk en Tjitske Reidinga vereeuwigd op het doek.

Tijd voor Meldpunt! & Hallo Nederland – vanaf 4 september elke vrijdag om 17.35 uur op NPO 2
Het consumentenprogramma Tijd voor Meldpunt! met Elles de Bruin neemt ook dit seizoen weer een groot aantal maatschappelijke en consumentenproblemen onder de loep. Ook zijn er weer een aantal andere interessante rubrieken te zien zoals ‘Kijkers voor Kijkers’, en springt de MAX Ombudsman elke week in de bres voor gedupeerde consumenten. Voorafgaand ziet u de vrijdagaflevering van Hallo Nederland, gepresenteerd door Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij.

Heel Holland Bakt – vanaf 6 september om 21.00 uur op NPO 1
Daarna elke zondag vanaf 20.20 uur op NPO 1
Tien kandidaten zetten zich acht weken lang in om de lekkerste en mooiste baksels te maken. In de spannende finale tussen de drie laatst overgebleven bakkers wordt bekend gemaakt wie zich uiteindelijk ‘Beste thuisbakker van Nederland’ mag noemen. Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden staan ook dit seizoen weer klaar om de creaties die de deelnemende thuisbakkers ze voorschotelen te beoordelen. Steun en toeverlaat voor de kandidaten is – uiteraard – Martine Bijl.

2Doc: Retour Hemel II – keihard terug op aarde – maandag 28 september om 20.25 uur op NPO 2
In het tweede deel van deze documentaire wordt journalist Mark Bos gevolgd vanaf het moment dat hij de hormoonspuit liet zetten in mei 2014, tot het moment dat hij, vlak voor zijn dood, nog één keer aanschoof bij RTL Late Night om zijn missie – de patiënt een stem geven – uit te leggen.

Waterloo: dagboek van een veteraan – zondag 2 oktober om 21.00 uur op NPO 2
In deze documentaire volgt presentator en conservator Paul Rem het verhaal van zijn betovergrootvader Jan Rem, die in juni 1815 deel nam aan de Slag bij Waterloo. Jan Rem schreef een gedetailleerd verslag van het gevecht en het strijdtoneel. Paul Rem gaat met het dagboek van zijn betovergrootvader op pad. Hij bezoekt plekken waar zijn voorvader gevochten heeft, praat met experts en ervaart hoe de omstandigheden waren.

Dutch Marines Rowing Challenge – zondag 11 oktober om 18.10 uur op NPO 1
Tijdens de Wereldhavendagen te Rotterdam op 5 september 2015 zullen ruim 140 mariniers in roeisloepen onder de Erasmusbrug beginnen aan de monstertocht naar Londen, die via Vlissingen zal lopen. Verbondenheid, kracht & toewijding zitten bij elke marinier in het DNA. Dit maakt dit project extra bijzonder: oud mariniers én actief dienende mariniers zetten zich met elkaar in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor collega’s die het nodig hebben of hun nabestaanden.

Heel Nederland kijkt Sterren – woensdag 21 oktober om 21.25 uur op NPO 1
Het is misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende thema: ons heelal. Met onvoorstelbare afstanden, buitenaardse temperaturen en nog zo veel onbeantwoorde vragen blijft onze kosmos een geliefd onderwerp van gesprek. Ook dit jaar zendt MAX dit unieke live-event Heel Nederland kijkt Sterren uit. Vanaf meerdere locaties in Nederland leggen deskundigen uit wat er die avond te zien is aan de sterrenhemel.

Tijd voor MAX Maakt Mogelijk & Hallo Nederland – vanaf 23 oktober om 17.40 uur op NPO 1
MAX Maakt Mogelijk brengt ook dit najaar weer wensen van ouderen in vervulling die om uiteenlopende redenen iets positiefs verdienen. Ook ziet men wat Stichting MAX Maakt Mogelijk met de donaties heeft gedaan. Jan Slagter presenteert ook dit seizoen dit programma.

Met het Mes op Tafel – vanaf 9 november, maandag tot en met donderdag, om 19.50 uur op NPO 2
In Met het Mes op Tafel pokeren drie kandidaten met antwoorden op vragen. Niet alleen kennis is van belang, maar ook rekenen en slim spelen zijn componenten van deze quiz. Wie weinig antwoorden goed heeft, kan altijd nog zijn tegenstanders proberen weg te bluffen. Presentatie: Herman van der Zandt.

Bron: Omroep MAX

Bericht delen