dinsdag 16 januari 2018

Omroep Flevoland overweegt rechtsgang

Omroep Flevoland overweegt om naar de rechter te stappen als de provincie de aangekondigde bezuiniging doorzet. De omroep zou in 2015 met een subsidiekorting van twintig procent te maken krijgen als het aan de provincie ligt.

Omroep Flevoland verwijst naar de vastlegging van de subsidie voor regionale omroepen in de Mediawet in 2004. De omroep meent dat ze minimaal recht heeft op de subsidie die toen is vastgelegd. Voor heel 2012 heeft Omroep Flevoland € 7,8 miljoen subsidie gekregen van de provincie. In 2015 zou dat met € 1,5 miljoen moeten worden verlaagd. “Het is al langer bekend dat we worden gekort”, licht Gerard Hullegie van Omroep Flevoland toe. “Het is het initiatief van de provincie en Gedeputeerde Staten. Wij weten echter officieel nog van niets en wachten nog op bericht van de provincie. We verwachten eerst nog in gesprek te gaan.”

Volgens Hullegie zou een eventuele korting met twintig procent een slechte zaak zijn voor de regionale omroep. “Een vijfde van je budget verliezen is heel veel. Je zou je dan moeten afvragen wat je dan nog kan. We hebben nu al een minimale programmering en werken heel efficiënt, dat kan al niet minder.”

Bron: Dichtbij.nl

Bericht delen