dinsdag 16 januari 2018

NPO komt met extra gemistdienst

NPO komt begin 2014 met een extra uitzending gemist-dienst: NPO Plus. In juni liet de NPOal weten de mogelijkheid te verkennen van een kostendekkende gemistdienst naast gratis NPO Uitzending Gemist.

De dienst blijkt goed aan te sluiten bij de behoeftes van het veranderende kijkgedrag van het publiek, dat steeds vaker programma’s terug kijkt via internet.

De NPO heeft besloten om te starten met een proef van een jaar. Het publiek kan zich vanaf begin volgend jaar op NPO Plus abonneren.  Voordeel van deze dienst is ondermeer dat er meer programma’s in staan, die nu niet of slechts enkele weken lang te zien zijn vanwege rechten en kosten. Voorbeelden hiervan zijn De Prooi, Feuten en Flikken Maastricht. Ook kunnen met NPO Plus  aangekochte topdocumentaires als BBC’s natuurdocumentaire Africa, Frozen Planet en Earthflight  en Louis Theroux en  Michael Palin, en series als Midsomer Murders en Wallander teruggekeken worden.

Voor kinderen biedt NPO Plus extra programma’s bekend van Zapp en Zappelin zoals Buurman en Buurman, Pingu, De Dodelijkste 60, Bob de Bouwer en Sarah en Eend. Bovendien biedt NPO Plus tientallen buitenlandse films aan die eerder te zien waren bij de publieke omroep, maar niet te vinden zijn op Uitzending Gemist. Vanaf de start zijn films beschikbaar als Slumdog Millionaire en The Artist. Later in 2014 zullen nog opvallende titels volgen als Intouchables, Midnight in Paris en Jagten.

De extra dienst NPO Plus bevat een beduidend betere beeld- en geluidskwaliteit geschikt voor het kijken op (smart-)televisie in de huiskamer.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen