dinsdag 16 januari 2018

NOS op weg naar 'supersportzomer' 2016

Het nieuwe tv-seizoen staat voor de deur. Hoewel de NOS als enige publieke omroep 365 dagen per jaar 24 uur per dag ‘on air’ is via alle denkbare platformen, staat er naast de reguliere programmering ook een aantal bijzondere uitzendingen op de rol.

2016 belooft een interessante sportzomer te worden, met vrijwel aaneengesloten vier sportevenementen: het EK voetbal, de Tour de France, de Olympische zomerspelen en de Paralympische Spelen. En dan start daartussen ook nog het EK atletiek in Amsterdam, het grootste atletiekevenement ooit in Nederland georganiseerd, waarvan de NOS host-broadcaster is. NOS Sport doet via alle denkbare platformen live verslag van deze evenementen.

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS: “In een jaar met grote (sport)evenementen is de NOS met al haar nieuws- en sportuitzendingen verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de kijktijd naar de publieke omroep. Van ieder uur dat je naar de publieke omroep kijkt in 2016, worden 30 minuten gemaakt door de NOS. We staan met al die evenementen voor een enorme klus, maar we zouden natuurlijk ook niets liever willen. Het is fijn dat wij bij de publieke omroep ook weer in 2016 zoveel ruimte krijgen om al die mooie sport en andere evenementen uit te serveren.”

Zo brengt de NOS ook een tweeluik over de ontstaansgeschiedenis van ons Koninkrijk in de voormalige overzeese gebiedsdelen Indonesië en Suriname, een programma in het kader van de Dag van de Duurzaamheid en een verslag over de wederopbouw van de Filipijnen, bijna twee jaar nadat de tyfoon Haiyan het land grotendeels verwoestte.

Op 26 september 2015 wordt de twee jaar durende viering van 200 jaar koninkrijk afgesloten met een live verslag van een avond vol optredens op de Amstel, in het bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. 2015 wordt uitgeluid met het NOS | NOC*NSF Sportgala, verschillende jaaroverzichten van nieuws, sport en het koningshuis, het nationale aftelmoment in Amsterdam en meer.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen