dinsdag 16 januari 2018

Petra Possel presenteert culinair programma op Radio 1

foto: NPS/Marieke van der Velden

Mangiare is het eerste culinaire radioprogramma bij de publieke omroep. In het programma praat Petra Possel met gasten uit de wereld van eten en koken.  De eerste uitzending is vrijdag 10 september van 19.00 tot 20.00 uur op Radio 1. Voorlopig wordt het eens in de vier weken uitgezonden.

Het programma is vorig jaar uitgezonden tijdens de eerste editie van het Radiolab, de proeftuin op Radio 1 waarin programmamakers de kans krijgen om hun droomidee uit te voeren en een plaats te veroveren in het uitzendschema. Op de pilot van Mangiare kwamen bijna honderd positieve e-mails binnen.

Mangiare – bedacht en gepresenteerd Kunststof-presentator Petra Possel – informeert onafhankelijk en kritisch over niet alleen de culinaire wereld, maar ook over aanverwante zaken die steeds belangrijker worden, zoals duurzaamheid, biologische producten en gezond (en toch lekker) eten.

Vaste onderdelen zijn het Proefpanel met deskundige proevers (onder wie Johannes van Dam), de Kookboekenrubriek van Jonah Freud en Koken thuis bij… met verslaggever Chris Bajema.

Verder veel aandacht voor de verhalen van koks, boeren, producenten, ambachtslieden, culi’s en andere lekkerbekken. Ook krijgen de luisteraars de ruimte om per mail vragen te stellen en receptuur uit te wisselen op de website die nog in aanbouw is.

Bron: NPS/Broadcast Magazine

Bericht delen