NLPO gaat Lokale Media Awards toekennen
zaterdag 16 maart 2019

NLPO gaat Lokale Media Awards toekennen

Stichting NLPO, de koepelorganisatie van lokale- en streekomroepen in Nederland, gaat binnenkort weer prijzen toekennen. De wedstrijd die voorheen bekend stond als Lokale Omroep Awards gaat verder onder een nieuwe naam: Lokale Media Awards.

De Lokale Media Awards zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

1. Audio
Hieronder vallen producties in de volgende categorieën: varia, muziek, culturele programma’s, doelgroep programma’s, documentaires: uitgezonden via radio en/of online.

2. Video
Hieronder vallen producties in de volgende categorieën: varia, muziek, culturele programma’s, doelgroep programma’s, documentaires: uitgezonden via televisie en/of online, bijvoorbeeld vlogs, online videoverslagen, live Facebookuitzendingen.

3. Nieuws
Producties/content over de lokale-/streekactualiteit. Bijvoorbeeld: dagelijkse journaaluitzending, cross mediaal nieuwsverslag, onderzoeksjournalistiek, dagelijkse nieuwsrubriek in samenwerkingsprogramma van verschillende lokale media(instellingen). Ook nieuws feeds via social media (bijvoorbeeld nieuws via Instagram, Twitter, Snapchat enzovoort) kunnen ingestuurd worden.

4. Innovatie
Is jouw omroep vernieuwend bezig met lokale-/streekmedia? Stuur dan in voor de Lokale Media Award Innovatie. Denk bijvoorbeeld aan: een online project, cross mediale aanpak van nieuws in de regio, een live-verslag van een sportevenement via diverse kanalen en –omroepen, of het gebruik van crowdsourcing op zoek naar uniek beeldmateriaal.

5. Presentatietalent (audio en video)
Ben/ken jij iemand (tot 30 jaar) bij jouw lokale omroep die een uitzonderlijk talent heeft voor presenteren? Stuur dan een showreel of productie (dat kan ook een vlog zijn) in voor de Lokale Media Award Presentatietalent.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. De lokale-/streekomroepen hebben veel gemeen, maar er zijn natuurlijk ook verschillen (bijvoorbeeld budget, personeel, faciliteiten). De jury zal hier in haar beoordeling rekening mee houden. De uitdaging voor de jury is dan ook om de inzendingen te beoordelen in de context van de middelen waarmee ze gemaakt zijn.

De Lokale Media Awards worden uitgereikt op vrijdag 14 juni tijdens de Avond van de Streekomroep in Beeld en Geluid in Hilversum.

Bron: NLPO/BM

Bericht delen