woensdag 17 januari 2018

NLkabel wordt NLConnect

NLkabel, de vereniging van kabelbedrijven, verandert haar naam in NLConnect. NLConnect blijft leden vertegenwoordigen op het gebied van tv-distributie en wet- en regelgeving rondom telecom-, media- en auteursrecht.

De organisatie wil zich gaan openstellen voor alle aanbieders van elektronische communicatiediensten zoals omroepdistributeurs en internetproviders en werkt daartoe de komende tijd een strategisch plan uit.

Met de nieuwe naam NLConnect kiest de vereniging voor een techniekneutrale insteek. Kabel is dan ook niet langer de gemene deler van de leden. Zo hebben veel kleinere kabelbedrijven hun kabelnetwerken de afgelopen jaren vervangen door glasvezel (FttH) en bieden sommige bedrijven internet, telefonie- en televisiediensten via coöperatieve glasvezelnetwerken. Andere bedrijven faciliteren ook draadloze netwerken.

Mathieu Andriessen, directeur NLConnect: “Wat onze leden bindt is een kwalitatief hoogstaande telecomdienstverlening via een hoogwaardige telecominfrastructuur. De nieuwe naam onderstreept dat. Er zijn gezamenlijke uitdagingen op het gebied van de rechten voor de doorgifte van televisiecontent, maar ook als het gaat om wet- en regelgeving rondom telecomdiensten en -netwerken, zoals precario, auteursrecht, online piraterij, doorgifteverplichtingen en breedband in het buitengebied. Die uitdagingen gaan we samen effectief aan.”

Telecom levert een grote bijdrage aan economische groei en aan maatschappelijke sectoren als onderwijs en zorg. Competitieve telecomaanbieders spelen hierin een belangrijke rol. Nederland is qua telecom en media toonaangevend in Europa en de wereld. Het is de ambitie van NLConnect om deze voorsprong verder uit te bouwen door te investeren in connectiviteit: steeds snellere vaste en draadloze netwerken, maar ook gebruiksvriendelijke mediadiensten om de kijker en luisteraar op de meest gebruiksvriendelijke wijze te voorzien van de beste content.

Bron: NLConnect/BM

Bericht delen