woensdag 17 januari 2018

Nipkowschijf voor Zondag met Lubach

De Zilveren Nipkowschijf is toegekend aan het VPRO-programma Zondag met Lubach. Dat heeft de jury op 10 juni bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Het Ketelhuis in Amsterdam. Zondag met Lubach kreeg overigens in 2015 al een eervolle vermelding.

De jury zegt over het winnende programma: ‘Keek op de week anno 2016. De latenightsatire van Lubach, uitgezonden door de VPRO, is onmisbaar geworden voor de moderne nieuwsjunkie. Er gaat geen aflevering voorbij zonder dat DWDD een opzienbarend item van ZML laat zien in De TV draait door. Bovendien: zelfs als het niet grappig is is het razend interessant.’

Irene van de Brekel van producent Human Factor is dolblij met de prijs. “We zijn 3,5 jaar keihard bezig geweest met Zondag met Lubach. Na heel veel plannen en pilots zijn we nu hier uitgekomen. Fantastisch.”

De andere genomineerden waren dit jaar Langs de oevers van de Yangtze en De Hokjesman, eveneens van de VPRO. Een eervolle vermelding gaat naar Floortje naar het einde van de wereld (VARA).

De Zilveren Nipkowschijf is een televisieprijs die door televisierecensenten van dagbladen en tijdschriften wordt uitgereikt aan het volgens hen beste televisieprogramma van het afgelopen jaar. Deze prijs wordt sinds 1961 uitgereikt.

Bron: Nipkowschijf.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen