dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe dramaserie bij SBS 6: Celblok H

SBS 6 brengt binnen kort een nieuwe dramaserie over een vrouwengevangenis: Celblok H. De hoofdpersoon van de serie is de kapster Suus, vertolkt door Isa Hoes, die in de gevangenis zit wegens poging tot moord op haar man.

De dramaserie volgt Suus vanaf de dag dat ze er haar intrek neemt In Celblok H van gevangenis de Banckert. De directrice van de gevangenis streeft een streng en compromisloos regime na. Zij wordt gespeeld door Daphne Bunskoek. Naast Hoes en Bunskoek zijn onder anderen Eva van de Wijdeven, Inge Ipenburg, Christine van Stralen, Marieke van Leeuwen en Eva Poppink in de serie te zien.

Celblok H is een Nederlandse bewerking van de Australische serie Wentworth. Daar was de serie ongekend populair en wordt er inmiddels een tweede seizoen opgenomen dat vanaf mei daar te zien is. In Nederland wordt de serie geproduceerd door Willem Zijlstra, Pollo de Pimentel en Steven Berendsen van FourOne Media die eerder verantwoordelijk waren voor Dokter Tinus. De Nederlandse bewerking wordt gedaan door Nicolette Steggerda, Nienke Römer, Pauline van Mantgem en Eva Aben. Celblok H wordt geregisseerd door Pieter van Rijn, Anielle Webster, Pollo de Pimentel en Dennis Bots. Celblok H is vanaf 3 maart tien weken lang te zien om 20.30 uur bij SBS6.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen