dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe cao voor medewerkers UPC en Ziggo

Abvakabo FNV heeft samen met vakbond CNV een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao voor medewerkers van UPC, Ziggo en Kabelnoord, aanbieders van internet, radio, telefonie en televisie.

Het principeakkoord wordt dinsdag besproken met de medewerkers van deze bedrijven. De afgesproken nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar.

Een van de opvallendste zaken uit het nieuwe akkoord is een loonstijging van 4,5 procent voor de medewerkers van deze drie kabelbedrijven. Deze loonsverhoging wordt met terugwerkende kracht per 1 april 2014 in gedeelten doorgevoerd. Dit houdt in dat per april en oktober van dit jaar er een loonstijging van 1,25 procent wordt doorgevoerd, gevolgd door een loonstijging van 1 procent in april en oktober 2015.

Een ander nieuw punt, ten opzichte van de oude cao, is dat het aantal stageplaatsen wordt verhoogd. Het is de bedoeling dat straks 1 op de 75 plekken een stageplaats wordt in plaats van de huidige 1 op de 100.

Linda Groen, cao-onderhandelaar Abvakabo FNV, is tevreden met het resultaat. “Ik ben blij dat er een goede cao is uitgekomen met een flinke loonstijging voor de meer dan 5.000 medewerkers van de kabelbedrijven. Een loonstijging waarmee hun koopkracht toeneemt.”

Bron: Abvakabo FNV

Bericht delen