woensdag 17 januari 2018

Nieuwe anchors voor RTL Nieuws

Pepijn Crone en Peter van Zadelhoff voegen zich bij het vaste presentatieteam van RTL Nieuws. Samen met Daphne Lammers, Merel Westrik en Antoin Peeters zijn zij voortaan te zien vanuit nieuwsstudio 9 in Hilversum. Crone blijft daarnaast actief als verslaggever en Van Zadelhoff blijft te zien als presentator van Z Today bij RTL Z.

Crone: “Het is een grote eer. Toen ik 4 jaar geleden begon bij RTL Nieuws had ik niet verwacht dat ik nu als ‘anchor’ het nieuws zou presenteren. Ik hoop door de combinatie met verslaggeving verder te groeien als journalist.”

Van Zadelhoff: “Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Het half acht nieuws is het vlaggenschip van RTL Nieuws. Daarvan de ‘anchor’ mogen zijn en ook nog Z Today blijven presenteren, is een ideale combinatie.”

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “Ik ben blij met Pepijn en Peter als vaste presentatoren. Onze nieuwsuitzendingen zijn voor veel mensen hét moment van de dag waarop zij bijgepraat worden en de beelden kunnen zien van het nieuws van de dag. Hen wacht de schone taak om onze kijkers te informeren over wat er gebeurt in de wereld en wat dit voor hen betekent. Het is fijn om te zien dat mensen uit onze eigen gelederen zich breed willen én kunnen ontwikkelen binnen onze redactie. Het is bijna overbodig om te zeggen dat ik blij ben met dit nieuws.”

Bron: RTL/Broadcast Magazine

 

Bericht delen