Nieuw wetenschapsprogramma Focus met Petra Grijzen
maandag 5 juni 2023

Nieuw wetenschapsprogramma Focus met Petra Grijzen

Focus is de nieuwe crossmediale titel van NTR Wetenschap. Is er een crisis, dan kijken we hoopvol naar wetenschappers in hoe ze ons kunnen helpen. Op tv gaat Petra Grijzen op zoek naar hun oplossingen voor de problemen van deze tijd. Met in elke aflevering een nieuw onderwerp.

De eerste aflevering op 10 juni gaat over windmolens op de Noordzee: vloek voor de natuur? Petra Grijzen volgt wetenschappers die het effect van de molens op zeeleven onderzoeken. Gaat de natuur de prijs voor de energietransitie betalen?

Op 17 juni, met als thema complotdenken, is Petra te gast bij een platte-aarde conferentie waar men haar zal trachten te overtuigen van het idee dat de aarde helemaal niet rond is. En ze praat met wetenschappers over onderzoek naar complotdenken.

Op 24 juni en 1 juli is het thema: ziek na corona. De twee afleveringen gaan over de laatste stand van zaken in het onderzoek naar post-covid. Petra gaat op bezoek bij patiënten en wetenschappers.

Focus is vanaf zaterdag 10 juni tot en met 12 augustus wekelijks te zien om 20.00 uur op NPO 2 en nu al als podcast, op YouTube en de online kanalen via NTR Wetenschap.

Bron: NTR/BM
Foto: Sabine Bison/NTR

Bericht delen