Nieuw seizoen RonReizen op RTL 4
donderdag 16 november 2023

Nieuw seizoen RonReizen op RTL 4

RonReizen, het programma voor reislustige veertigplussers, is vanaf zondag 19 november tien weken lang om 16.30 uur te zien bij RTL 4.

Naamgever Ron Peereboom Voller en presentator Bert Kuizenga krijgen in dit derde seizoen van RonReizen versterking van programmamaker en presentator Linda Geerdink en van Bert Romani, voormalig commercieel directeur Nederlandse Ski Vereniging. De crews zijn terug van op reis geweest, opgeladen voor een vers seizoen.

In de openingsaflevering bezoekt Ron Bolzano in Zuid-Tirol, struint Bert Kuizenga over de kerstmarkt in Zagreb en suist Bert Romani de bergen af in Tignes, zelfs in mei nog een sneeuwzekere bestemming. Linda maakt haar opwachting in de tweede aflevering in Turkije, waar ze Izmir en het achterland ontdekt. Bert Kuizenga doet in die aflevering tijdens een cruise met Holland America Line door de Baltische Staten en Scandinavië onder meer Riga aan. En Ron verkent cultureel en culinair Salzburg. Daarnaast staan trips naar de Verenigde Staten – Portland in Oregon en Minnesota – op het reisprogramma, beleven we avonturen in Griekenland en blijkt Oostenrijk verrassend veelzijdig met de bergmeren in de zomer.

Tips waar je echt iets aan hebt
Naar het noorden van Spanje, waar we de rivier de Ebro volgen, en dan bij die schitterende waterval in Castylla y Leon een wandeling omhoog naar dat dorpje voor dat kleine kroegje met lokale tapas. Of bij de Wolfgangsee in Oostenrijk op een zonnige dag ontdekken dat je ook spontaan kunt paragliden als de instructeur tijd heeft voor die duovlucht. Dat je lekker kunt eten in Essen, dat snappen wij ook wel, maar waar dan precies? Dit is, in de kern, waar RonReizen voor staat: naast informatie vooral inspiratie en praktische tips.

Ron, Bert, Linda… en Bert
Bij al die trips, soms ook gelijktijdig, konden Ron Peereboom Voller en Bert Kuizenga wel wat extra reisleiders in beeld gebruiken. Programmamaker Linda Geerdink, ex-NCRV, presenteert bij Omroep Gelderland ook Linda breek UIT!. Bert Romani, voormalig hoofdredacteur Ski Magazine, surfer en fietsspecialist, is helemaal happy in de bergen.

RonReizen en Vakantiebeurs
RonReizen is gestaag gegroeid tot compleet multimediaplatform. Naast de op 23 november verschijnende zesde editie van ons magazine worden we steeds sterker online. Op ronreizen.nl bieden de makers het hele jaar door informatie en inspiratie voor reislustige veertigplussers.

Op televisie is RonReizen gegroeid van zes naar tien afleveringen. Na negen afleveringen volgt op 21 januari een speciale slotaflevering vanaf de Vakantiebeurs in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Dat is dit tv-seizoen één van de vier programmapartners van RonReizen. Sunny Cars, Holland America Line en Nissan zijn de drie andere partners.

Bron: FC Klap/BM

Bericht delen