Nieuw seizoen MAX Vakantieman in teken van coronacrisis
vrijdag 1 mei 2020

Nieuw seizoen MAX Vakantieman in teken van coronacrisis

Het nieuwe seizoen van MAX vakantieman, dat vanaf 8 juni bij NPO 1 te zien is, komt in het teken te staan van de coronacrisis. Het programma wil kijkers helderheid verschaffen tijdens de zomervakantie.

Komende zomer zal voor iedereen anders zijn dan normaal en het is maar de vraag óf het mogelijk is om met vakantie te gaan. Wat verandert er in de reissector, welke problemen komen er aan het licht? En welke nieuwe mogelijkheden ontstaan in de buurt?

Ondanks dat het hoogst onzeker is of er überhaupt gereisd kan worden komend vakantieseizoen, zullen veel mensen vrij zijn in de zomerperiode. Vinden we nieuwe creatieve mogelijkheden, zoals even ontspannen in eigen land? En hoe ziet een anderhalve-meter-vakantie eruit? Er zijn ook zorgen: wat als we bijvoorbeeld al een aanbetaling hebben gedaan, maar door het coronavirus niet in het vliegtuig, de auto of trein kunnen stappen naar de beoogde vakantiebestemming?

Kortom: er staat ons een vakantieseizoen te wachten met hoop op nieuwe mogelijkheden, maar ook met veel onzekerheid. Genoeg reden voor een nieuwe reeks van MAX Vakantieman. Wekelijks staan reisdossiers centraal, waarin reizigers tegen problemen zijn aangelopen. MAX Ombudsman Jeanine Janssen springt op de bres voor gedupeerden. Ze wijst kijkers op hun rechten en komt met nieuws uit de reisbranche, die een extra onzekere tijd doormaakt.

Naast oplossingen voor consumentenproblemen biedt MAX Vakantieman diverse tips, voor bijvoorbeeld anderhalve-meter-ontspanning. We nemen een kijkje bij de (ooit zo) populaire Nederlandse toeristische trekpleisters en in Beste Vakantieman komen vragen van kijkers die door een deskundige beantwoord worden.

Hoe de zomer van 2020 er ook uit komt te zien, één ding is zeker: we hopen op lekker weer, al helemaal als reizen naar warme oorden lastig wordt. Daarom komt weerman Piet Paulusma vanaf dit seizoen het team van MAX Vakantieman versterken, uiteraard met zijn weerbericht.

De nieuwe afleveringen van MAX Vakantieman met presentator Sybrand Niessen zijn vanaf 8 juni iedere maandag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen