Nieuw programma Festival van de Liefde bij KRO-NCRV
donderdag 11 augustus 2022

Nieuw programma Festival van de Liefde bij KRO-NCRV

Op zondag 21 augustus start bij KRO-NCRV het nieuwe tv-programma Festival van de Liefde, gepresenteerd door Anita Witzier en Edson da Graça. In elke aflevering staat een andere plaats in Nederland centraal en gaan Anita en Edson op zoek naar de mooiste liefdesverhalen.

Festival van de Liefde is een feel good programma over liefde, want uiteindelijk heeft iedereen behoefte aan saamhorigheid en verbinding met geliefden, familie en vrienden. De afgelopen jaren is die behoefte alleen maar toegenomen door alle ontwikkelingen in de maatschappij.

In het programma draait het niet alleen om romantische verhalen, maar ook om naastenliefde. Want hoe mooi de liefde ook is, soms is er ook verdriet, afwijzing of verlies. Ook daar staan Anita en Edson bij stil in de ontroerende gesprekken die zij voeren met mensen uit verschillende steden en dorpen door heel Nederland.

Verder helpen Anita en Edson iedere week een handje door een vrijgezel aan een leuke date te helpen. In de eerste aflevering staat de plaats Rotterdam centraal. In de andere afleveringen draait het om de liefde in Lelystad, Voerendaal, Zwolle en Anna Paulowna. Ze dompelen zich onder in de gemeenschap, doen het nodige veldwerk en met de hulp van de liefdes-data en cijfers van die plaats, komen ze elke week tot een op maat gemaakte aanpak.

Anita Witzier: “Het was bijna of ik zelf ten huwelijk werd gevraagd toen Jan eindelijk voor Sanne op zijn knieën ging. De verrassing was helemaal compleet. En dat ze bij ons in de festivaltent trouwden, was voor mij de kers op de taart.”

Edson da Graça: “Het verhaal van de 7-jarige Rafaël heeft me erg geraakt. Hij heeft afgelopen jaar zijn opa verloren aan corona. Ik heb zelf nooit een opa gehad en ik blijf het bijzonder vinden om de band tussen grootouders en hun kleinkinderen te zien. Mijn vader is er niet meer, mijn moeder woont op Kaapverdië en de moeder van mijn vriendin zien we ook weinig. Het is voor mij heel confronterend, ik gun mijn kids ook zo’n band met een opa of oma.”

Als mediaorganisatie wil KRO-NCRV zich inzetten voor een lievere wereld van morgen, waarin iedereen zich thuis voelt doordat we ons wat meer in elkaar verdiepen. Daarom gaat Festival van de Liefde over echte, oprechte verbinding en worden mensen bij elkaar gebracht.

Festival van de liefde is vanaf zondag 21 augustus te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 om 20.30 uur. KRO-NCRV is zelf de producent.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Linelle Deunk/KRO-NCRV

Bericht delen