dinsdag 16 januari 2018

Nieuw opinieprogramma bij WNL

NPO2 komt met een nieuw opinieprogramma. WNL Opiniemakers wordt gepresenteerd door Margreet Spijker en is te zien vanaf 28 januari. In het programma wordt de kijker actief betrokken bij de discussies en bespreekt een prominente opiniemaker de nieuwskwesties van de week met gasten. In de eerste uitzending is dat hoofdredacteur Arendo Joustra van Elsevier.

WNL wil met Opiniemakers een divers en ander geluid laten horen. Eindredacteur Sabine Baak: “Er wordt voortdurend gediscussieerd over het nieuws. Op televisie en op social media. Nieuws gaat allang niet meer alleen over de feiten. Meningen en discussie zijn minstens zo belangrijk. In Opiniemakers hoor je meningen die minder vaak aan bod komen bij de Publieke Omroep.”

Margreet Spijker: “Ik vind het een geweldige kans om de kijker op prime time te verrassen. Opiniemakers is een programma naar mijn hart en past feilloos bij mijn achtergrond. De opmerkelijkste kwesties van de week bespreken, maar ook proberen de discussie daarover een stap verder te brengen.”

Baak: “WNL wil ook de kijker betrekken bij de discussie. Maurice de Hond peilt wekelijks wat Nederland vindt van de kwesties die ter tafel komen en de kijker kan via social media voor en tijdens de uitzending een bijdrage leveren aan het gesprek.”

Bron: WNL/Broadcast Magazine

Bericht delen