dinsdag 16 januari 2018

Nieuw muziekprogramma RTL 5: The Hit

RTL 5 komt in het voorjaar van 2014 komt met een nieuw muziekprogramma: The Hit, gepresenteerd door Dennis Weening. In The Hit krijgen songwriters de unieke kans om hun zelfgeschreven nummer te pitchen aan gerenommeerde Nederlandse artiesten.

Elke week staan zes kersverse songwriters in hun eigen geluidsdichte pitchingroom om hun song te presenteren aan twee populaire artiesten. Welke artiest herkent de hitpotentie van een nummer het snelst en claimt het nummer om er dé hit van te maken? Na de eerste ronde kiest iedere artiest twee songs waarmee hij of zij de geluidsstudio induikt. De bekende artiest en de songwriters hebben vanaf dat moment geen contact meer. Pas in de grote finale van iedere aflevering wordt duidelijk welk nummer de artiesten als single uitbrengen.

Het format van The Hit is afkomstig uit Ierland, waar het programma in het eerste seizoen een groot succes was. Voor een aantal populaire Ierse artiesten leverde het de grootste hit in hun carrière op. Alle muziekgenres komen aan bod in The Hit, welke Nederlandse artiesten meedoen, wordt binnenkort bekend gemaakt. The Hit wordt in Nederland geproduceerd door BlazHoffski. De opnames starten in januari. Iedereen die een goede song in handen heeft, kan zich aanmelden via rtl.nl/thehit.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen