Nieuw format en meer zendtijd voor Jeugdjournaal
woensdag 17 januari 2018

Nieuw format en meer zendtijd voor Jeugdjournaal

De NPO stelt meer zendtijd beschikbaar voor het NOS Jeugdjournaal. Vanaf het nieuwe tv-seizoen verdubbelt het NOS Jeugdjournaal in lengte en krijgt het een ander format. Dat betekent meer ruimte voor algemeen nieuws en verhalen uit de leefwereld van kinderen.

Het NOS Jeugdjournaal wordt in het nieuwe seizoen zeven dagen per week uitgezonden, van 19.00 uur tot 19.20 uur. De ochtenduitzending van vijf minuten om 8.45 uur blijft ongewijzigd. Het Zapp Weekjournaal zal stop deze zomer. Het laatste nieuws van de dag én achtergronden zie je voortaan bij het NOS Jeugdjournaal. In het nieuwe format, dat nu wordt uitgewerkt, wordt ook gekeken naar vernieuwingen op het gebied van social media.

Ronald Bartlema, chef NOS Jeugdjournaal; “We krijgen straks iedere dag een Jeugdjournaal op een rond tijdstip met veel meer tijd om uitleg en duiding te geven. Zo kunnen we recht doen aan nieuws uit de vaak heftige en complexe ‘grote mensen wereld’ en aan de leefwereld van deze kinderen.”

Jan de Jong, directeur NOS, is verheugd: “Het is een geweldige ontwikkeling dat er door de NPO zoveel extra geïnvesteerd wordt in de nieuwsvoorziening. En dan ook eens specifiek gericht op kinderen, jongeren en ouders. Nu heeft de NOS naast het NOS Journaal en Nieuwsuur ook op Zapp met het NOS Jeugdjournaal een vast dagelijks nieuwsblok van maar liefst twintig minuten. 365 dagen per jaar! Hoe mooi is dat. Het NOS Jeugdjournaal is al vrij uniek in Europa door haar aanpak en inhoud. We hebben nu de mogelijkheid om dat nog verder uit te bouwen.”

Suzanne Kunzeler, netmanager NPO 3 & NPO Zapp: “Ik ben ontzettend blij met een vernieuwd en verlengd NOS Jeugdjournaal. Ook voor kinderen is een onafhankelijk en objectief journaal onmisbaar en belangrijk voor hun ontwikkeling. Het Jeugdjournaal brengt al jaren het nieuws op een leuke, verdiepende en afwisselende manier, niet alleen op tv maar ook online en daarmee is het een belangrijke pijler binnen de publieke kinderzender.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen