dinsdag 16 januari 2018

Netflix op tv-scherm bij KPN

Klanten van KPN kunnen Netflix kijken via het menu van Interactieve TV. Daarmee speelt KPN in op de groeiende behoefte om on demand naar videodiensten als Netflix te kunnen kijken op het traditionele tv-scherm.

Netflix kijken op het tv-scherm is nu alleen mogelijk met een smart-tv, het aansluiten van de laptop op de tv of via externe apparatuur als een Apple TV of Chromecast. Het is voor het eerst dat een tv-Nederlandse aanbieder zijn klanten rechtstreekse toegang tot Netflix biedt. De Netflix-app in Interactieve TV van KPN is onderdeel van het nieuwe menu Méér TV. Daarin zijn gratis apps als YouTube, Dumpert, Nu.nl en Buienradar te vinden en apps waarvoor een abonnement nodig is, zoals Netflix.

KPN denkt met deze toevoeging veel klanten blij te maken. Eén op de vijf Nederlandse huishoudens heeft een abonnement op Netflix en 12 procent van de totale tijd dat men naar het tv-scherm kijkt, wordt besteed aan Netflix. Als alleen Netflix-abonnees meegeteld worden, is dat zelfs 25 procent. “KPN gelooft in één menu van waaruit je toegang hebt tot al je diensten. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om op een laagdrempelige manier te profiteren van nieuwe mogelijkheden“, aldus de aanbieder.

Bron: KPN/Broadcast Magazine

Bericht delen