dinsdag 16 januari 2018

Net 5 komt in 2016 met The Island

In het vernieuwende Net 5-programma The Island gaan 14 deelnemers een survivaluitdaging aan. Geen spellen, geen afvallers, geen eliminaties. Enkel de kwestie van leven of dood speelt een rol, overleven in zijn puurste vorm.

De deelnemers worden gedropt op een verlaten eiland en moeten op zoek naar voedsel, water en een onderkomen met niks anders dan de kleding die ze dragen. Ze zijn compleet op zichzelf aangewezen, sterker nog, er is zelfs geen crew of cameraploeg aanwezig. Ze filmen alles zelf.

De deelnemers van The Island worden compleet geïsoleerd op een tropisch eiland waar ze een maand lang moeten zien te overleven met enkel en alleen wat de natuur hen te bieden heeft. De fysieke, mentale en emotionele grenzen worden hierbij op de proef gesteld.

Het programma is gebaseerd op het Britse The Island dat in 2015 is bekroond met een BAFTA voor beste realityprogramma van het jaar. Het Channel 4-format is een internationaal succes en is overgenomen in Amerika, Duitsland en Frankrijk. De Nederlandse versie van The Island is in 2016 te zien bij Net 5.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen