Nederlands Filmfonds organiseert inspiratiesessie Duurzame Filmproductie
donderdag 29 februari 2024

Nederlands Filmfonds organiseert inspiratiesessie Duurzame Filmproductie

Op dinsdag 19 maart nodigt het Nederlands Filmfonds je van harte uit voor de tweede inspiratiesessie Duurzame Filmproductie. Het belooft een interessante middag te worden voor (uitvoerend) producenten, crewleden, productieleiders en andere Heads of Department die samen willen werken aan duurzamere productiemethoden.

De inspiratiesessie vindt dit keer plaats bij ReadySet Studios in Amsterdam, de meest geavanceerde virtual production-studio in Nederland. Oprichters Dennis Kleyn (VP/VFX designer), Florian Legters (Production Designer) en Idse Grotenhuis (Managing Director en Producer) nemen ons mee door een aantal inspirerende cases van film- en televisieproducties die dankzij hun samenwerking efficiënter en duurzamer zijn geproduceerd.

Daarnaast informeert Alexander Zwaan van Diks Autoverhuur hoe hij op maat gemaakt, duurzaam transport kan aanbieden voor je filmproductie. Vervolgens zal Daaf van der Veen, Lighting Designer en oprichter van Het Licht Equipment Rental, ons alles vertellen over de nieuwe vakvereniging waar al meer dan zeventien facilitaire bedrijven bij zijn aangesloten.

En voorafgaand aan het allereerste trainingsweekend voor eco-managers, legt Tobias Wilbrink uit hoe hij de eerste producties die een ontwikkelingsbijdrage van het Filmfonds hebben gekregen, adviseert.

Na afloop van de inspiratiesessie nodigt het Nederlands Filmfonds je uit om samen te komen en ervaringen uit te wisselen tijdens een (duurzame) borrel. Aanmelden is hier mogelijk, de inloop is vanaf 13.00 uur op dinsdag 19 maart bij ReadySet Studios, H.J.E. Wenckebachweg 175, 1096 AM Amsterdam.

Bron: Nederlands Filmfonds/BM

Bericht delen